Seikkailu koulussaEnsimmäinen luku

Eräänä talvisena päivänä. Enni, Maria, Johanna,Alex, Helena ja Emilia olivat kokoontuneet läheisseen puistoon, josta he lähtisivät yhdessä kouluun.
Moikka sanoi Helena, Johanna, Emilia ja Alex jotka laskeutuivat juuri bussista. Maria, Enni ja Repe odottivat jo puiston laidassa. Repe Johanna kysyi miksi sinä olet täällä
Maria sanoi että voi tulla jos tulen ajoissa Repe sanoi. Selvä sanoi Helena.
Katsokaa tuolla on Mara Enni huudahti. Mitä se täällä tekee Alex kysyi? En minä tiedä mennään katsomaan Johanna sanoi.
Mara hei mitä sinä täällä teet sinunhan pitäisi olla toisella puolella kaupunkia Sanoi Enni.
No itse asiassa minulla oli teille asiaa koska kaupunkiin on muuttanut uusi asukas se on Kristian Swende kuuluisa ratsastaja.
Ei voi olla totta sanoivat tytöt yhteen ääneen. Kyllä se on se tulee tänään vierailemaan tallille puoli viideltä ja hänen ihana ratsunsakin tulee meidän tallille nimittäin Kamorosso se on maailman kuuluin ratsu Mara sepitti.
Ei Kamorosso voi tulla meidän tallille kun siellä on kaikki paikat täynnä Alex sanoi.
Ei minustakaan mutta nyt on mentävä koska bussi tuli moikka.
Hei tytöt nopeesti nyt Emilia huusi myöhästymmee vielä koulusta. Mennään vaan.
Katsokaa tuolla on Ida ja Mari he näyttävät kyllästyneiltä. Varmaan he ovatkin kun teillä kesti jonku Maran kimpussa niin kauan Maria marisi.
Katso nyt tytöt tulevat Mari huudahti vihdoinkin.
Moikka Johanna huudahti mistäs te miten viikonloppu sujui. Hyvin muuten mutta kun meidän vanha koira Roomeo kuoli mutta oli se jo niin vanhakin Ida sanoi masentuneella äänellä. Voi harmi se oli niin hyvä uimaan ja sen kanssa oli kiva pelata jalkapalloa. Hänestä on monia hyviä muistoja Emilia totesi.
Niin mutta meidän on pakko lähte nyt Ruotsin tunnille tiedätte että Liisa ei ole mitään keijukaista jos myöhästyy tunnilta Helena naurahti.
Hyvää huomenta Liisa toivotti voitte istua. Ei ole tanut saada nukuttua kun on aikamoiset pussit silmien alla Emilia supatti Johannalle.
Mitäs tytöt siellä supattelee Liisa komensi. Kaikki katsoivat tyttöjä jopa Iiro joka oli luokan vanhin ja viisain oppilas joka ei pienestä hätkähtänyt.
Ei mitään Johanna sanoi vaikka häntä nolottikin.
Noin ja hyvää päivän jatkoa opettaja toisti.
tunti meni hienosti. Kuka eka pihalla Alex huusi.


Toinen luku

Tytöt lähtivät ulos. Marian piti käydä kirjastossa joten Helena meni Marian kanssa kirjastoon.
Muut lähtivät käymään kaupassa. Sillä aikaa opettaja oli valmomassa pihalla. Vihdoin te tulitte Helena sanoi, odotimme jo puoli ikuisuutta.
Johanna alkoi kiusata Alexsia, hän huusi että Alex ja Perttu ne yhteen soppii pannaanne huomenna pussaus koppiin.
Sitten Alex heitti Johannaa lumipallolla ja sitten se osuikin Enniin. Enni heitti Johannaa, Johanna Emiliaa, Emilia Helenaa ja Helena Mariaa.
Sitten se jatkui ja jatkui kunnes pallo osui opettajaan. Opettaja tuli vihoissaan huutamaan että saatte jälki istuntoa tänään.
-AI TÄNÄÄN! Huusi Maria. Minulla on jääkiekko harkat ja viikonloppuna on peli ja minun pitäisi käydä harjoittelemassa.
Selittely ei nyt auta, olisit miettinyt sitä silloin kun menitte sotaa. Tänään koulun jälkeen, menette omaan luokkaan minä odotan siellä.
Menimme koulun jälkeen omaan luokkaan. Opettaja odotti jo siellä. Opettaja kysyi missä te olette olleet? Helena ja Maria vastasivat: Me oltiin kirjastossa.
Emilia, Johanna, Alex, Enni vastasivat Me käytiin kaupassa. Opettaja näytti hermostuneelta.