Järvi-Suomi Ilves

JÄRVI-SUOMI

Järvi-suomessa on paljon kesämökkejä.
JÄRVI-SUOMEN pitkät ja vaihtelevatnkun vesistöreitit tarjoavat veneiliöille mieleen painuvia elämyksiä. Monien mielestä Järvi-suomi on kauneinta suomea. kesäisin vesillä on vilkasta laivaliikennettä,kun sisävesilaivat kuljettavat matkailioita järvien sokkeloisilla reiteillä. kun yksi järvi loppuu,laiva lipuu kapean salmen kautta toiselle järvelle.Silloin tällöin näkee voimakkaita hinaajia vetämässä suuria tukkilauttoja. Kesällä elämä järvi-suomessa on vilkasta, sillä tuhannet mökkiläiset saapuvat sinne kesän viettoon.
Tiet ovat Järvi-suomessa hyvin mutkaisia .Ne kiemurtelevat järvien välisillä kannaksilla metsäisiä harjuja pitkin. Tien molemmin pulin välkkyvät järvien ulapat. Välillä tie johtaa sillalle tai lossille, joka kuljettaa matkailian salmen poikki.suomen suurimmat järvet

suuomen suurimmat järvet ovat saimaa,kallavesi,päijänne ja kallavesi.muita suuria järviä ovat pyhäjärvi ja näsijärvi.metsät ovat Järvi- Suomen rikkaus    • järvi-Suomi on suomen tärkein metsäteollisuusalue, sillä aluella on paljon teollisuuden tarvitsemaa raaka-ainetta eli puuta. Vesireittejä pitkin on helppo uittaa puita tehtaisiin ,joka pyrittää vesivoimalla tuotetaan sähköä, joka pyörittää tehtaiden koneita. Järvi-suomen kaupugit sijaitsevat paikoissa , joissa on hyvät maa-ja vesiliikenneyhteydet. Esimerkiksi suomen kolmanneksi suurin kapunki tampere on kasvanut näsijärven ja pyhäjärven väliselle kannakselle tammerkosken partaalle. Kupio on kallaveteen työntyvälle nimellä, ja jyväskylä siijaitsevalle kolmen järven väliselle kannakselle. saimaan rannalla ovat Imatran ja lappeenrannan kapungit. Lapeenrannasta alkaa saimaan kanava, jota pitkin on yhteys suomenlahteen. huonekalutehtaistaan ja salpausselän talviurheilukeskuksesta kuuluisa Lahti sijoittuu Järvi-Suomen eteläreunalle salpausselälle.